Rakennusalan kehitys on usein ketterämpää kuin luullaan
Kehitystoiminta

Skanskan blogi:

Rakennusalan kehitys on usein ketterämpää kuin luullaan

Rakennusalalla on leima, ettei alan kehityksessä tapahdu mitään. Minä en tätä allekirjoita, sillä olen seurannut kehityshankkeita vuosien kuluessa niin Yhdysvalloissa tutkijana, Englannissa jättimäisessä allianssihankkeessa kuin johdon tehtävissä sekä Pohjoismaisella tasolla että Suomessa. Näissä olen törmännyt mitä kiinnostavimpiin kehityshankkeisiin ja innovaatioihin.

Yhä useammin rakennushankkeet ovat yhteistoiminnallisia projekteja, joissa on kehitysvaihe ennen rakentamista. Tässä on oiva paikka kerätä kehityssignaaleja ja sujuvasti jalostaa niistä pilottien kautta parhaita käytäntöjä.

Kehittäminen on entistä nopeatahtisempaa ja niin sen pitääkin olla. Toinen trendi on kehityshankkeisiin liittyvien osapuolten monimuotoisuus ja kirjo. Sitä tarvitaan, jotta saadaan hyödynnettyä mahdollisimman laajasti niin omaa kuin kumppanienkin osaamista.

Innostavia esimerkkejä maailmalta ja Suomesta

Kiinalaiset rakensivat 15-kerroksisen kerrostalon kuudessa päivässä. Hollantilaiset rakensivat kuusikaistaisen moottoritien alle alikulkutien viikonlopun aikana 2,5 päivässä. Fixcell rakensi Helsingin yliopistolliselle sairaalalle (HUS) 3-kerroksisen lastenpsykiatrisen sairaalan 2400 neliömetrin väistötilan perustuksineen ja pihoineen kolmessa kuukaudessa.

Helsingin Kalasatamassa Fiksu Kalasatama -hankkeen alla kehitetään ja testataan uudenlaisia älykkään kaupungin toimintoja. Kaupunki ja yritykset tuovat omia kokeilujaan Kalasatamaan kehitettäväksi yhdessä asukkaiden kanssa. Kalasatamassa testataan monia erilaisia fiksun arjen palveluita, kuten yhteiskäyttötiloja tai kodin sähkölaitteiden etäohjauspalvelua.

Valmistuessaan yli 35 000 asukkaan älykaupunginosassa jo pelkkä Kotona/poissa-kytkimen käyttö on merkittävä alueellinen energiateko. Kotona/poissa -toimintoa voi verrata hotellihuoneen älyavaimeen. Kun 35 000 ihmistä sammuttaa kaiken turhan sähkön aina poistuessaan asunnostaan, onhan se valtavan suuri energiansäästö!

Tampereen kaupungilla on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali jo vuonna 2030. Se näkyy rakennusalalla esimerkiksi Stardust-hankkeen kautta lukuisina innovatiivisina kokeiluina, kuten kiinteistöjen lämmön kysyntäjouston ja uusien asuinalueiden energiantuotannon kehityshankkeina.

Skanskan viimeaikaisen kehitystyön yksi mielenkiintoinen avaus on digitaalinen asuntokauppa. Kehitimme uutta asuntokauppapalvelua yhdessä teknologia-asiantuntijoiden ja palvelumuotoilijoiden kanssa. Yhteisen kehitystyön tuloksena Skanska teki viime joulukuussa maailman ensimmäisen digitaalisen asuntokaupan lohkotekniikkaan perustuen.

Yksikään edellä mainituista esimerkeistä ei olisi toteutunut, ellei mukana olisi ollut laaja-alaista huippuosaamista, innostusta ja ennen kaikkea ketteryyttä, jolla tartutaan uuteen juuri oikealla hetkellä.

Uuden työkalun tai liiketoimintamahdollisuuden kehittäminen on kuitenkin turhaa, jollei meillä ole osaamista sen soveltamiseen. Liiketoiminnan hyödyt saadaan näkyviin vasta, kun muun kehittämisen rinnalla yhtä tärkeänä on henkilöstön kehittäminen eli organisaation, toimintakulttuurin sekä henkilöstön osaamisen ja kyvykkyyden kehittäminen.

Kehittämissignaalit kumpuavat arkityöstä

Kehitystyön ytimessä on arkityö, jonka piiristä kumpuaa jatkuvasti kehittämissignaaleja. Niihin pitää tarttua ja parhaita ideoita jalostaa. Kyse on myös asenteesta. Jokainen meistä tekee todennäköisesti jatkuvasti pieniä parannuksia päivittäisessä työssään. Vai voitko sanoa, ettet tänään tee mitään fiksummin kuin vuosi sitten?

Yhtä tärkeää kuin on hyödyntää uusinta teknologiaa, on samalla systemaattisesti kehittää perusasioita. Esimerkiksi tehdä laadunvarmistusta tai olla mukana vaikkapa tutkimassa muovimattojen asennusta, emissioita ja terveysvaikutuksia sisäilmaan.

Jan Elfving

Jan Elfving

Olen skanskalainen paluumuuttaja: lähdin Suomen Skanskasta Isoon-Britanniaan vuonna 2015, ja vuoden 2017 lopulla palasin takaisin Suomeen. Aloitin vuoden 2018 alussa Skanska Oy:n johtoryhmän jäsenenä ja vastaan nykyään tuottavuuden kehittämisestä, digitalisaatiosta, tietohallinnosta, yritysturvallisuudesta ja riskienhallinnasta. Isossa-Britanniassa työskentelin kaksi vuotta eight2o-allianssissa ja vastasin alihankintaverkoston integroinnista allianssiin. Se oli monella tavalla opettavaista ja hienoa aikaa.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää