Asuntokauppa digiloikkaa verkkokauppaan
Asiakastyö

Skanskan blogi:

Asuntokauppa digiloikkaa verkkokauppaan

Asiakasta pitää palvella silloin kun hän haluaa, riippumatta ajasta ja paikasta. Kunnianhimoinen tavoite, mutta onnistuuko se asuntokaupassa?

Uskon vahvasti, että onnistuu digitalisaatiota hyödyntämällä. Arjessa moni muukin asia on muuttunut digitaaliseksi. Tänä päivänä pankkiasiointi, matkalippujen ostaminen tai yhteydenpito lähes mihin tahansa palveluun hoituvat luontevasti verkossa juuri asiakkaalle sopivana aikana. Muutos on säästänyt meiltä aikaa ja tehnyt arjesta entistäkin sujuvampaa.  Asuntokaupassa tämä sama muutos on nyt käynnistymässä vauhdilla.

Digitaalinen asuntokauppapalvelu toimii asiakkaan ehdoilla

Olemme kehittäneet Skanskan digitaalista asuntokauppapalvelua yhdessä niin teknologia-asiantuntijoiden kuin palvelumuotoilijoiden kanssa lähtökohtana helppous, sujuvuus ja luotettavuus asiakkaalle. Uuden digitaalisen palvelumme kautta asiakkaamme voivat halutessaan varata ja ostaa jatkossa uuden kodin myös digitaalisesti verkkokaupastamme vaikka kotisohvalla loikoillen, olipa sitten missä päin maailmaan tahansa.

Digitaalinen ostaminen sopii hyvin uudisasuntokauppaan

Digitaalinen ostaminen sopii erityisen hyvin uudisasuntojen kauppaan, jossa uutta kotia esitellään jo paljon ennen sen valmistumista. Olemme jo pitkään tarjonneet asiakkaille monipuolisesti virtuaaliesittelyjä, joissa uusiin asuntoihin, niiden ympäristöön ja sisustusratkaisuihin voi tutustua mahdollisimman havainnollisella ja realistisella tavalla.

Suomen ensimmäinen digitaalinen asuntokauppa tehtiin 11.12.2018 Helsingissä, kun Skanska Kotien asiakas osti asunnon Helsingin Telakkarannasta. Skanskan digitaalinen palvelu tulee täyteen asiakaskäyttöön kevään 2019 aikana.

Toki myös perinteinen tapa fyysisine tapaamisineen, paperisine esitteineen ja kauppakirjoineen on edelleen täysin mahdollinen. Uskon kuitenkin, että kun asiakkaat tutustuvat digitaalisen asuntokaupan helppouteen ja joustavuuteen, se tulee yleistymään nopeasti.

Tiedotusvälineet pääsivät seuraamaan Suomen ensimmäistä digitaalista asuntokauppaa 11.12.2018.

 

Digitaalinen asuntokauppa on helppo ja turvallinen

Asunnon osto on ihmiselle yksi elämän suurimpia päätöksiä ja asunnon ostamisen pitää olla ehdottoman turvallista. Tässä hyödynnämme uutta DIAS-alustaa, joka perustuu turvalliseen lohkoketjuteknologiaan. Digitaalisessa asuntokaupassa tiedot on tallennettu vain kaupan osapuolina olevien pankkien tietokantoihin. Näin varmistetaan, että tiedot eivät voi päätyä vääriin käsiin. Vahvaan tunnistautumiseen pohjautuvat digitaaliset allekirjoitukset mahdollistavat asuntokaupan myyjälle ja ostajalle luotettavasti ajasta ja paikasta riippumatta.

Marja Kuosma

Marja Kuosma

Aloitin Skanska Kodeissa myynti- ja markkinointijohtajana joulukuussa 2015. Parasta työssäni ovat mukavat ja ammattitaitoiset työkaverit. Täällä myös tapahtuu koko ajan ja toiminta elää ja kehittyy, ja saadaan aikaiseksi mitattavia ja näkyviä tuloksia.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää