RIL-Nuorten kanssa Tukholmassa
Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

RIL-Nuorten kanssa Tukholmassa

Olemme Skanskassa järjestäneet osana oppilaitosyhteistyötä excursioita, joissa opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua Skanskan liiketoimintaan ja työmahdollisuuksiin Suomessa ja ulkomailla. Kirjoitin aiemmin Aalto yliopiston ropolaisten tutustumiskäynnistä Lontoossa.

Tämän vuoden huhtikuussa kävimme RIL-Nuorten (Suomen Rakennusinsinöörien Liitto) kanssa Tukholmassa, jossa vierailimme Skanskan pääkonttorilla sekä Nordbygg-messuilla. RIL-Nuoret kirjoittivat vastavuoroisesti meille ajatuksiaan rakennusalan megatrendeista ja niiden vaikutuksista. RIL-Nuorten kokemuksia excursiosta voit lukea täältä.

Entré Lindhagenilla vierailu

Matkamme alkoi Tukholman pääkonttorilta Entré Lindhagenilta, jossa meidät otti vastaan Chanel Braddon toimitilahankkeiden projektikehityksestä. Meille oli järjestetty ruotsalaiseen tapaan ”fika”, jossa on tarkoitus pitää taukoa työpäivän lomassa ja tutustua kollegoihin.

Saimme myös tutustua toimiston tiloihin, urheilutiloihin ja kuulimme toimiston katolla hunajaa tekevistä mehiläisistä. 

Kierroksen jälkeen siirryimme kuuntelemaan esityksiä Skanskan historiasta ja nykyisestä liiketoiminnasta Ruotsissa ja globaalisti. Mielenkiintoiset esitykset pitivät Chanel sekä Julia Matwinska asuntoprojektikehityksestä. Lopuksi kuulimme vielä Jaakko Karjalaisen kokemuksia Unlimited-vaihdosta, joka on sisäinen harjoitteluohjelma talossa vähintään pari vuotta olleille skanskalaisille. Hän on tällä hetkellä puolen vuoden ajan Tukholmassa tutustumassa eettisyyteen ja riskienhallintaan.

Toisena päivänä ohjelmassa Nordbygg-tapahtuma

Seuraavana päivänä lähdimme Nordbygg-tapahtumaan. Paikalla oli valtava kattaus eri toimijoita, jotka esittelivät uusia innovaatioita, materiaaleja, työkaluja ja rakennusratkaisuja. Norddbygg oli jaettu neljään eri osastoon: Rakennusmateriaalit ja –systeemit, Koneet ja laitteet, Ilmanvaihto sekä Rakennusautomaatio. Eli jokaiselle löytyi jotakin mielenkiintoista.

Parasta antia tapahtumassa minulle oli digitalisaatio-osasto, jossa pääsin katsomaan mitä uutta Ruotsissa on tehty innovaatioiden, automaation ja älyratkaisujen saralla.

Kiitos RIL-Nuoret Skanska-excursioon osallistumisesta!

Ryhmä Tukholman messukeskuksen edessä.
Vuokko Suutarla

Vuokko Suutarla

Aloitin Skanskalla 2010 työmaalla, jonka jälkeen tein logistiikkainsinöörin töitä ja nyt olen kehitysinsinöörinä BIM-tiimissä. Parasta työssäni on rakentamisen kehittäminen ja uusiin teknologioihin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen. Ja tietysti mahtava tiimi keiden kanssa teen töitä.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää