Urapolku työmaatehtävistä digitiimiin
Kehitystoiminta Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Urapolku työmaatehtävistä digitiimiin

Aloitin Skanskalla 2010 Oppiva-harjoittelussa työnjohtoharjoittelijana työmaalla. Tehtäviini kuului materiaalien määrälaskentaa, työmaan hankintojen tekoa, kustannushallintaa ja materiaalitoimitusten suunnittelua. Jatkoin ensimmäisen kesän jälkeen osa-aikaisena samalla työmaalla ja seuraavana kesänä sain työmaainsinöörin tehtävät. Tässä päävastuuni oli asukkaiden materiaalivalinnat eli pidin huolta, että jokaisessa asunnossa oli asiakkaan toivomat materiaalit keittiön kaapeista kylpyhuoneen laatoituksiin. Teimme myös kustomointeja asukkaiden toiveiden mukaan.

Olin mukana työmaan alusta loppuun saakka, minkä koin todella hyödylliseksi. Työmaan valmistuttua 2012 siirryin seuraavalle työmaalle Espooseen. Uudella työmaalla vastuullani oli jälleen työmaainsinöörin työt.

Sain vuonna 2012 tarjouksen logistiikkainsinöörin tehtävistä pääkonttorilla pohjoismaisesta hankintayksiköstä. Tartuin tilaisuuteen ja siirryin konttorille kehittämään työmaiden logistiikan hallintaa.

Vuonna 2013 lähdin jälleen työmaalle päätehtävänäni logistiikan hallinta työmaalla. Työmaalla oli käytössä kaikki viimeisimmät tietomallintamisen työkalut ja kehitysmielisenä kiinnostuin niistä.

Digitalisaatio on työni suola

Tein diplomityöni tietomallintamisen hyödyntämisestä työmaan logistiikan hallinnassa vuonna 2015 ja siirryin tämän jälkeen tietomallintamisen tiimiin vuoden 2016 alussa. Yksikön vastuulle on tullut mukaan laajemmin myös rakentamisen digitalisaatio, mikä on mielestäni työni suola. Uskon, että digitaalisuus vain vahvistuu tulevaisuudessa ja että se tulee kehittämään perinteisenä tunnettua rakennusalaa.

Päivittäisen työni lisäksi olen ollut vetämässä työryhmää monimuotoisuuden ja hyväksyvän työympäristön kehittämisessä sekä vastannut oppilaitosyhteistyöstä yliopistoihin. Vuonna 2017 kävimme mm. valikoidun opiskelijoista koostuvan ryhmän kanssa tutustumassa Skanska UK: toimintaan Lontoossa.

Daqrin älykypärän testausta Lontoon BIM summitissa.

Tyypillinen työviikkoni

Tyypilliseen työviikkooni kuuluu tietomallien laaduntarkastusta ja yhteistyötä suunnittelijoiden ja suunnittelunohjaajien kanssa. Lisäksi autan työmaita hyödyntämään tietomalleja tuotannon ohjauksessa. Tämän lisäksi tutkin virtuaalisen todellisuuden VR ja lisätyn todellisuuden AR-teknologioita ja käyttömahdollisuuksia Skanskalla. Tutkin myös miten voisimme hyödyntää tietomalleja ylläpidossa. Digitalisaation kautta olemme tiimini kanssa paljon tekemisissä myös uusien teknologioiden, sovellusten ja startuppien kanssa.

Isossa talossa on mahdollisuus suunnata moneen

Mielestäni parasta Skanskassa on kansainvälisyys ja laajat kehitysmahdollisuudet. Olen saanut itse olla jo monessa mukana ja työskennellä eri yksiköissä. Olemme paljon tekemisissä myös muiden maiden digitaalisen rakentamisen tiimien kanssa ja opimme tosiltamme paljon. Työssäni parasta on myös mahtava tiimi kenen kanssa teen töitä. Olemme nuorekas eteenpäin katsova porukka, joka tekee töitä hyvällä draivilla.

Olen mukana Skanskan sisäisessä ”Global Leadership Program” -ohjelmassa, jossa ryhmäämme valmennetaan ottamaan enemmän vastuuta ja johtamaan kansainvälisessä ympäristössä. Koska ohjelma on globaali, meitä on kaikista Skanskan liiketoiminnan maista. Ohjelma antaa mahtavan tilaisuuden nähdä toimintaamme kansainvälisesti ja tutustua muiden maiden kollegoihin.

Ohjelmaan kuuluu myös työvaihto toisessa maassa, johon lähden todennäköisesti ensi syksynä. Odotan vaihtoa, sen tuomia haasteita ja kokemuksia jo innolla.

Vuokko Suutarla

Vuokko Suutarla

Aloitin Skanskalla 2010 työmaalla, jonka jälkeen tein logistiikkainsinöörin töitä ja nyt olen kehitysinsinöörinä BIM-tiimissä. Parasta työssäni on rakentamisen kehittäminen ja uusiin teknologioihin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen. Ja tietysti mahtava tiimi keiden kanssa teen töitä.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää