Roportti Lontoosta
Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Roportti Lontoosta

Aalto-yliopiston Rakentamistalouden kerho “Ropo” kävi tutustumassa johdollani Skanskan kohteisiin Lontoossa. Ropo kerää Aallossa yhteen kaikki rakentamisesta kiinnostuneet opiskelijat. Meillä on Skanskassa kohteita monessa muussakin maassa, mutta Lontooseen päädyimme sen sijainnin, houkuttelevuuden ja mielenkiintoisten projektien vuoksi.

Ropolaiset kirjoittivat lisäksi Skanskalle raportit eli ”roportit” aiheista:

  • Paikallinen työturvallisuuskulttuuri
  • BIM
  • VR ja tiedon visualisointi – tuotannon tehostaminen
  • Korkearakentaminen ja paloturvallisuus ja
  • Maailmanlaajuisen konsernin hyödyt työnantajana.

Voit lukea Roportin tästä. (Lisätty 1.12.2017)

Matka Lontooseen

Tapasimme lentokentällä aamuvarhaisella, ilmassa oli hieman väsynyt, mutta innostunut tunnelma.

Koneemme oli Finnairin Airbus A350, joten pääsimme jo heti luksus-tunnelmaan.

Lontooseen päästyämme meitä vastassa oli herrasmies Skanska-kyltin kanssa. Hän ohjasi meidät bussille, joka vei Skanskan Lontoon pääkonttorille Maple Cross Houseen, tuttavallisemmin MX:ään, josta tutustuminen Skanskan toimintaan Iso-Britanniassa alkoi.

Ryhmämme Maple Cross Housella
MX:ssä meidät otti vastaan Technical Services Director Andrew MacAskill. Hän toivotti meidät tervetulleeksi Lontooseen ja Skanskan pääkonttorille kertoi meille yrityksen toiminnasta UK:ssa ja kansainvälisesti.
Andyn jälkeen lavan otti haltuun tietomallintamisesta ja digitaalisuudesta vastaava johtaja Malcolm Stagg. Hän kertoi digitaalisuuden megatrendistä, miten se tulee vaikuttamaan työskentelyyn. Visalization Specialist Jake Sharp esitteli meille myös vaikuttavia VR- ja AR -ratkaisuja.
Viimeisen puheenvuoron piti Jan Elfving, UK:n Head of Operations. Hän kertoi monista elämänvaiheistaan, maista, joissa oli työskennellyt ja miten hänen monivaiheinen ja kiehtova Skanska-uratarinansa oli edennyt Lontooseen.
Toimisto-osuuden jälkeen hyppäsimme Skanskan omaan Sight Seeing -bussiin. Reitti kulki toimistolta Lontoon keskustaan ja majoitukseen. Matkan varrella näimme Lontooseen tehtyjä Skanskan kohteita ja luonnollisesti myös nähtävyyksiä. Toimin”turistioppaana” ja innostunut bussikuski tarinoi myös rakennuksista ja niiden historiasta.

Työmaavierailuilla

Toinen reissupäivä alkoi Iso-Britannian syyssäähän poiketen aurinkoisena. Toisena päivänä edessä oli kaksi huikeaa työmaavierailua, pilvenpiirtäjä Scalpel sekä sairaalahanke Great Ormond Street Hospital.

The Scalpel

Vierailu alkoi työmaatoimistosta, jossa työnjohtajat antoivat kohteen yleisesittelyn ja turvallisuusohjeet. Kohde herätti yleisössä myös paljon kysymyksiä.Turvavarusteiden pukemisen jälkeen pääsimme työmaakierrokselle.
Scalpel pilvenpiirtäjän juurella.
Otimme työmaahissin aivan ylös saakka, josta avautuikin huikeat näkymät Lontooseen. Pääsimme kiertämään myös muissa kerroksissa, joissa näimme käynnissä olevia eri vaiheissa olevia työvaiheita.

Great Ormond Street Hospital

Great Ormond Streetin Project Manager Andrew Mays otti meidät vastaan työmaalla. Kohteen esittelyn ja turvallisuusohjeistusten jälkeen siirryimme työmaakierrokselle.
Ryhmämme Great Ormond Streetin yläholvilla nauttien ilta-auringosta.

Lauantai 4.11.

Lauantai 4.11. oli vapaata ohjelmaa, jolloin pääsimme tutustumaan museoihin, kiertelemään kaupungilla ja katsomaan jalkapalloa.

Sunnuntai 5.11.

Sunnuntaina 5.11. Ropolaiset suuntasivat takaisin Helsinkiin, minun matkani jatkui Prahaan Skanska Stretch Moduuli 1:seen, jossa pääsin tutustumaan lisää kansainvälisiin kollegoihin, työmaihin sekä johtamiseen kansainvälisessä yrityksessä.

Korkeakouluopiskelija, haluatko sinä työskennellä Skanskassa opiskelujesi aikana?

Hae korkeakouluopiskelijoille suunnattuun Skanska Oppiva –harjoitteluohjelmaan. Hakuaika 1.–31.1.2018.

Vuokko Suutarla

Vuokko Suutarla

Aloitin Skanskalla 2010 työmaalla, jonka jälkeen tein logistiikkainsinöörin töitä ja nyt olen kehitysinsinöörinä BIM-tiimissä. Parasta työssäni on rakentamisen kehittäminen ja uusiin teknologioihin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen. Ja tietysti mahtava tiimi keiden kanssa teen töitä.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää