Töissä Skanskassa Vastuullisuus

Skanskan blogi:

Mitä toimistotyöntekijä tekee työturvallisuuskortilla?

Tätä minulta kummasteltiin muutamaankin otteeseen, kun kerroin osallistumisestani koulutukseen. Ymmärrän toki ihmettelyn – istunhan pääasiallisesti pääkonttorillamme ja vaatteenikin likaantuvat päivittäin korkeintaan katupölystä. Tärkeimmät työkaluni ovat läppäri ja kännykäni. Työhön liittyvät vaaratkin liittyvät yleensä huonoon istuma-asentoon tai siihen, että kompuroin kahvikuppi kädessäni (tosin siinäpä on katastrofin ainekset).

Tässä muutamia näkökulmia, miksi  halusin osallistua työturvallisuuskorttikoulutukseen:

  • Saamme säännöllisesti meilitse turvallisuustiedotteita ja materiaaleja. Kuinka moni konttoritoimihenkilö voi rehellisesti sanoa, että lukee kaikki tiedotteet ja pohtii lukemaansa syvällisesti? Tähän syynä varmasti on, että tieto ei ole relevanttia omassa arkityössä. Työturvallisuuskorttikoulutuksessa on kuitenkin mahdollisuus keskustella ja kuulla työmaalla työskentelevien näkökulmia työturvallisuudesta. Tämä auttaa ymmärtämään mitä työmailla tehdään, millaisia riskejä siellä on ja miten vaativasta sekä vastuullisesta ammatista on kyse.
  • Aika ajoin toimistolaisenakin jalkaudun työmaillemme. Jokaisella työmaalla annetaan vierailijaperehdytys, mikä auttaa hahmottamaan kyseisen työmaan vaaroja. Koulutuksen jälkeen sain kuitenkin syvällisempää ja laajempaa näkökulmaa työmaalla huomioitaviin työturvallisuusasioihin.
  • Työturvallisuusasioihin perehtyminen on välittämistä. Loppujen lopuksi koen, että työturvallisuudesta puhuttaessa pitäisi ajatella aina pintaa syvemmälle. Kun menen vierailemaan työmaillemme, näen siellä työkavereitani, jotka työskentelevät samassa yrityksessä kanssani. Mitä jos näkisin epäkohdan, enkä puuttuisi siihen? Sitten tästä epäkohdasta johtuen, jotain kamalaa sattuukin. Sellaista en halua koskaan kokea.

Tässä siis muutamia syitä, miksi minä suosittelen toimistolla työskenteleville koulutusta. Keksitkö lisää?

Skanskatalossa järjestetään säännöllisesti Työturvallisuuskorttikoulutuksia, joista ilmoitetaan sisäisessä koulutuskalenterissa. Lisäksi Skanskassa on julkaistu mobiiliversio työturvallisuuspakasta, joka on avoin kaikille turvallisesta rakentamisesta kiinnostuneelle.

Lisätietoja muille yrityksille työturvallisuuskortista ja koulutuksista.

Työturvallisuuskorttikoulutuspäivän päätteeksi järjestestään myös testi.
Työturvallisuuskorttikoulutuspäivän päätteeksi järjestestään osallistujille tentti. Tentin läpäisseet saavat kortin, joka on viisi vuotta voimassa.
Sari Perento

Sari Perento

Aloitin työskentelyn Skanskalla tammikuussa 2007 suoraan koulunpenkiltä. Opiskelin yritysviestintää ja haaveenani oli päästä töihin ison kansainvälisen yrityksen viestintäyksikköön. Nyt vastuullani on Skanska Suomen sisäinen ja ulkoinen verkkoviestintä.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää