Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Viisi luetuinta Skanskan blogikirjoitusta vuonna 2015

Skanskan blogeihin ovat vuodesta 2011 kirjoittaneet kymmenet skanskalaiset, jotka toimivat eri asiantuntijatehtävissä. Viime vuonna 18 asiantuntijaamme jakoivat ajatuksiaan yhteensä 36 kirjoituksessa.

Luetuimpia teemoja olivat mm. henkilöstön monimuotoisuus, naisjohtajuus, eettisyys, hyvinvointi ja työturvallisuus.

Vuonna 2015 julkaistut luetuimmat blogikirjoitukset

14.4. Tuomas Särkilahti: Nolla lahjaa parempi kaikille
”Liiketoiminnassa jokainen yritys toivoo, että sen nimi tuo yhteistyökumppanien mieleen myönteisiä mielikuvia. Tällaisten mielikuvien herättämiseen pyritään tietysti kaikenlaisilla tutuilla markkinoinnin keinoilla. Yksi tavallinen keino ovat lahjat. Lahjan antamiseen liittyy usein vilpitön aikomus ilahduttaa lahjan saajaa, mutta on monia syitä tarkastella lahjoihin liittyviä käytäntöjä myös kriittisellä silmällä.”

20.3. Tuomas Särkilahti: Entä jos työmaata johtaisikin nainen

”Skanska on rakennusalan yritys, joka haluaa tarjota niin miehille kuin naisille yhtäläiset mahdollisuudet kehittää itseään ja saada vastuullisia tehtäviä. Miesten mielestä näin pääsääntöisesti onkin, sillä henkilöstötutkimuksemme tulosten mukaan skanskalaisista miehistä 65 % on yhtä mieltä väitteen kanssa, että jokaisella skanskalaisella on tasavertaiset mahdollisuudet edetä urallaan. Mutta naisten näkökulmasta tilanne onkin eri: skanskalaisista naisista samaa mieltä on vain 53 %.”

16.7. Jenny Sammalinen: Oppivan urapolku etenee – uusi kesä toi uudet tuulet

”Kesä on täällä! Kun kävelee ulkona, sitä ei ihan heti heinäkuuksi uskoisi. Skanskatalo on kuitenkin jälleen täynnä uusia ja vanhoja, innokkaita Oppiva-harjoittelijoita. Kesän myötä alkoi myös minulla toinen Oppiva-harjoittelu, joka tänä kesänä on ihan erinäköinen kuin viime vuonna.”

9.11.  Jari Mäntylä: Riskienhallinnan kolme kuoleman syntiä

”Tullessani talousjohtajaksi nykyiseen työpaikkaani vuonna 2010 minulle lyötiin käteen pieni punainen kirja nimeltä The Three Deadly Sins. Kuolemansynnit herättivät tietysti uteliaisuuteni, joten tutustuin tähän Skanskan entisen pääjohtajanStuart Grahamin nimissä julkaistuun lyhyeen teokseen. Teoksessa Graham varoittaa siitä, mikä voi johtaa rakennusprojektin taloudelliseen epäonnistumiseen. Projektissa on silloin jokin seuraavista kuolemansynneistä: väärä tuote, väärä asiakas tai väärät ihmiset.”

 12.10. Kirsi Mettälä: Sitoutuneen pääoman tärkeys

”Tapani (nimi muutettu) on ollut yrityksemme palveluksessa pitkään kirvesmiehenä. Pahan tapaturman seurauksena Tapani joutui pitkälle sairauslomalle, ja oli olemassa iso riski, että hän joutuisi työkyvyttömyyseläkkeelle. Esimies, Tapani ja työterveyshuolto alkoivat yhdessä miettiä, miten Tapani voisi vammasta huolimatta vielä jatkaa töissä. Ensimmäinen kevennetyn työn kokeilu ei toiminut, koska esimiehellä ei ollut riittävän selvää kuvaa siitä, millaiset ovat Tapanin tapaturmasta johtuvat rajoitteet. Seuraava yritys onnistui kuitenkin yli odotusten: Tapani siirtyi työturvallisuustehtäviin ja toimii niissä siihen asti, että jää vanhuuseläkkeelle.”

Haluan nostaa esiin myös vuonna 2012 julkaistun Heini Sivulan ”Blondi Työturvallisuuskortti-koulutuksessa”, joka pyöri viiden luetuimman kirjoituksen joukossa lähes joka kuukausi viime vuoden aikana. Jos se olisi julkaistu vuonna 2015, olisi blondin seikkailu ollut vuoden toiseksi luetuin kirjoitus.

Avasimme myös lokakuussa ensimmäisen työmaablogimme “Delta-korttelin blogin“, joka seuraa lauttasaarelaista asuntotyömaata. 

Mieluusti kuulisin vielä sinulta, millaisista aiheista haluaisit lukea Skanskan blogeissa vuonna 2016?

Sari Perento

Sari Perento

Aloitin työskentelyn Skanskalla tammikuussa 2007 suoraan koulunpenkiltä. Opiskelin yritysviestintää ja haaveenani oli päästä töihin ison kansainvälisen yrityksen viestintäyksikköön. Nyt vastuullani on Skanska Suomen sisäinen ja ulkoinen verkkoviestintä.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää