Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Näitä asioita opiskelijat haluavat tietää Skanskasta

Tampereen teknillisen yliopiston Rakennustekniikan laitos ja Tampereen Rakentajakilta TARAKI järjestivät jo kahdeksatta kertaa Rakennusalan yritystapahtuman TTY:n Rakennustalossa keskiviikkona 21.1.2015. Tapahtumassa rakennusalan yritykset esittelevät toimintaansa omilla ständeillään, samalla tapahtuma on myös yritysten ja opiskelijoiden tutustumisen ja kohtaamisen foorumi, joissa yrityksillä on mahdollisuus löytyy motivoituneita työntekijöitä kesätöihin, opinnäytetöihin ja pidempiinkin työsuhteisiin.

Harri-Antti-Jaakko-
Minä, Antti Palo-oja ja Jaakko Nissilä esittelimme Skanskan toimintaa sekä arvoja opiskelijoille. Mukavan lisämausteen esittelyständillle toi Jaakon isännöimä mahdollisuus kokeilla Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaseja ja näin kokea millaista liikkuminen Skanskan tietomallien sisällä on.

Opiskelijat olivat varsin kiinnostuneita Skanskasta ja kysymyksiä tulvi tasaisesti kaikille mukana olleille skanskalaisille.

Top 5 –lista opiskelijoiden kysymyksistä

1. Mitä eri mahdollisuuksia Skanskalla on tarjota opiskelijoille?

Skanskalla on tarjota kesätyöpaikkoja ja Oppiva-harjoitteluohjelmapaikkoja opiskelijoille kesällä 2015. Tarkkaa määrää kesätyöpaikoista on mahdotonta sanoa näin alkuvaiheessa vuotta, sillä kesän työmaatilanteesta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Skanska teettää vuosittain myös useita opinnäytetöitä.

2. Miten ja milloin kesätöihin tai Skanska Oppiva –ohjelmaan haetaan?

Haku kesätöihin sekä Oppivaan tapahtuu Skanskan nettisivujen kautta. Haku Oppivaan on parhaillaan käynnissä ja hakuaika päättyy 28.2.2015. Hakulomake kannattaa täyttää saman tien, sillä paikkoja voidaan täyttää ennen hakuajan päättymistä, mikäli sopivat ehdokkaat löytyvät jo aikaisemmin. Varsinaisten kesätöiden hakuaika on 2.3–30.4.2015

3. Lukeeko netissä täytettäviä hakemuksia kukaan ja voiko niitä täyttämällä tosiaan saada töitä?

Kaikki Oppiva-ohjelmaan ja kesätöihin jätetyt hakemukset luetaan Skanskan HR-yksikössä. Suurten hakijamäärien vuoksi haku on keskitetty nettiin ja suuri osa paikoista täytetään nettihakemusten perusteella. Myöhemmin keväällä voi toki vielä olla yhteydessä henkilöstön kehittämiseen, jossa osataan tuolloin tarkemmin kertoa ajantasaisesta työtilanteesta.

4. Minkälainen Skanskan työtilanne on Suomessa ja erityisesti Pirkanmaalla?

Talouden matalasuhdanne näkyy toki myös Skanskan toiminnassa, mutta työtilanne on silti kohtuullinen. Pääkaupunkiseudulla rakennetaan edelleen suhteellisen paljon ja Pirkanmaa on pääkaupunkiseudun jälkeen vilkkain rakentamisen markkina-alue Suomessa. Pirkanmaalla on käynnissä oman asuntotuotannon lisäksi kaksi suurehkoa koulukohdetta ja ulkopuolisille rakennuttajille rakennettavia asuntokohteita. Kevään aikana aloitetaan Härmälänrannassa uuden asuntokohteen rakentaminen ulkopuoliselle sijoittaja-asiakkaalle. Lisäksi tavoitteenamme on aloittaa kevään aikana oman asuntokohteemme As. Oy Tampereen Härmälänrannan Sääsken rakentaminen. Urakkapuolella on myös positiivista virettä ja toivomme, että kesään mennessä saamme myös uusia urakkakohteita rakenteille.

5. Mihin Skanska käyttää opiskelijoiden testattavana tapahtumassa olleita Oculus Rift  –virtuaalitodellisuuslaseja?

Lasien avulla promotaan ja esitellään Skanskan tietomalleja mahdollisille asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille. Lasit mahdollistavat liikkumisen mallin sisällä ja näin katsoja saa paljon havainnollisemman kuvan tulevasta rakennuksesta kuin pelkkien kuvien tai näytöllä näkyvän tietomallin avulla. Lasien käyttö on vielä kehitysvaiheessa ja Skanskalla on mielessä useita käyttösovelluksia, joissa lasien käytöstä voi olla potentiaalista hyötyä. Kenties jonakin päivänä yksittäinen asunnonostajakin pääsee tutkimaan omaa tulevaa asuntoaan lasien välityksellä.

Harri Hokkanen

Harri Hokkanen

Tulin Skanskalle töihin vuoden 2011 helmikuussa. Skanskalle pyrkiminen tuli mieleeni hieman sattumalta, kun bongasin TTY:n ilmoitustaululta ilmoituksen, jossa haettiin diplomityöntekijää Tampereelle. Diplomityön tekemisen ohella pääsin kiinni myös oikeisiin töihin Tampereen Härmälänrannan rantakorttelissa, jossa vastasin muun muassa asukasmuutoksista asiakasvastaavan roolissa. Kun sain tutkinnon valmiiksi ja paperit käteeni, aloitin työt asuntoprojektikehityksen projekti-insinöörinä ja sillä tiellä olen edelleen.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää