Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Göteborgin kuulumisia ennen kesälomille lompsimista

On tapahtunut niin paljon asioita, etten edes tiedä mistä aloittaisin.

Ensimmäinen projektini täällä Göteborgissa oli Hotell Lindholmen, Radisson Blu Riverside Hotel Gothenburg.  Hotellin työmaa on valittu Hus Göteborgin alueen Skanska Ruotsin vuoden 2013 työmaaksi ja rakennus on saanut kultaisen LEED-sertifikaatin. Lisäksi hotellin baari on palkittu The European Hotel Design Awards -voittajana.  Hotellirakennus on myyty ja sitä kautta sain lompakkooni myös pienen bonuksen. J Aika Hotelli Lindholmenin työmaalla oli mahtavaa. Kollegat olivat kivoja, sain uusia ystäviä, opin ruotsin kielen sekä uusia asioita toimitilarakentamisesta.

ÅF-hus

Hotellityömaan jälkeen siirryin tänne ÅF-konttoritalo kohteeseen reilu vuosi sitten. ÅF-konttoritaloon liittyvän projektin nimi on Tändstickan (tulitikku), sillä tällä tontilla on aikoinaan ollut tulitikkutehdas.  Me kutsumme taloa ÅF-taloksi, koska ÅF-konsulttifirma on talon päävuokralainen. Tämä talo on saanut LEED platina -sertifikaatin. Meillä oli täällä upeat avajaiset, joista löytyy video YouTubessa.

Meillä on edelleen työmaakopit tällä työmaalla ja viimeistelemme viimeistä kerrosta vuokralaisen toiveiden mukaan. Lisäksi täällä on tarkoitus aloittaa lisäkerroksen rakentaminen lomien jälkeen syyskuussa parkkitaloon,  jossa olin aikaisemmin työnjohtajana. Parkkitalon lisäkerros on ensimmäinen oma kohteeni, eli minut on ylennetty vastaavaksi mestariksi.  Lisärakennuksen rakentaminen tulee olemaan haasteellinen sillä joudumme pitämään parkkitalon avoimena koko rakennusajan aikana. Ennen lomille lähtöä suunnittelen työmaanturvallisuuden ja kuinka otamme huomioon parkkitalon käyttäjät.

Yksityiselämässänikin menee hyvin, vaikka kulunut vuosi onkin ollut vaikea. Olen vuoden aikana eronnut, ja sukunimeni on jälleen Nieminen. Olen ostanut kaksion Göteborgin keskustasta ja viihdyn täällä hyvin.  Lisäksi ÅFin projektissa tutustuin vastaavan mestariin Martiniin, ja olemme aloittaneet yhteisen elämämme onnellisina.  Vaikka kesän jälkeen olemmekin Martinin kanssa töissä eri työmailla, me olemme perustamassa yhteistä Skanska-perhettä. 🙂

Iloista kesää kaikille!

Laura Nieminen

Laura Nieminen

Valmistuin Otaniemestä diplomi-insinööriksi kesällä 2010 ja tein dippatyöni Valurinkujan Paikoituksen työmaalle. Aloitin Skanskalla 2003, kun pääsin TKK:lle sisään rakennusapunaisena. Koulun ohella tein töitä koko TKK-urani, välillä olin Skanska Kodeilla ja sitten taas Skanska Talonrakennuksen puolella työmaalla työnjohtoharjoittelijasta aina tuotantoinsinööriin asti.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää