Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Kesätunnelmia työmaalta

Lupasin viime blogissani kertoa kuinka Göteborgs varvet, eli Göteborgin puolimaraton, sujui. Itse juoksutapahtuma oli aivan mahtava, ja järjestelyt olivat huippuluokkaa. Skanskalta oli juoksijoita pitkin Ruotsin maata jopa 208. Kollegani Charlotte oli nopein Skanskan naisista ajalla 1:44:52. Itse köpöttelin perässä, mutta maaliin pääsin ja olen iloinen suorituksestani. Juoksureittihän tosissaan meni suoraan hotellimme alta, ja oli hieno havaita, että järjestelymme olivat onnistuneet eikä hidasteita syntynyt työmaamme takia. Viime blogissani mainitsin että tämä tapahtuma on yksi Euroopan suurimmista juoksutapahtumista, mutta tapahtuma on tosissaan maailman suurin puolimaraton. En meinannut sitä uskoa, mutta näin sanottiin radiossa, uutisissa sekä pitkin juoksureittiä oli tähän liittyen suuria kylttejä, joten kait se on uskottava.

Ruotsalaisethan tunnetusti osaa lomailla, ja näin olen havainnut. Juhannuksen jälkeen yli puolet jäi lomille, ja täällä on näin heinäkuussa kuolemanhiljaista. Olin itse kaksi viikkoa lomalla ja nyt aherran täällä, kun tarkoituksena olisi karata lämpöön kun kylmä ja pimeys iskee taas talvella. Ei täällä ole oikeastaan töissä minun lisäksi kuin yksi työnjohtaja, 3 Skanskan omaa duunaria ja joukko ilmanvaihtomiehiä. Hotellihuoneet ovat valmiita ensimmäisen lohkon osalta. Toisessa osassa hotellihuoneisiin asennellaan listoja ja karmeja ja alakattoja. Julkisivu on käytännössä valmis, vain hotellin valotaulut ja pääsisäänkäynnin karuselliovi puuttuvat. Katolla vihertää viherkatto valmiina; olemme jo suunnitelleet golf-rangea sinne, mutta vastaava mestari ei tykännyt ajatuksesta 🙂

Tällä kertaa lyhyempi teksti ja enemmän kuvia kesäisestä työmaasta.

 

Göteborgs Varvetin juoksijoita työmaamme lähellä
Göteborgs Varvetin juoksijoita työmaamme lähellä.
Laura työmaalla
Göteborgs Varvetin juoksureitti testattu edellisenä päivänä oikeilla varusteilla!
Hotelli
Hotelli alkaa valmistua…
Hotelli
…kuten kuvista näkyy.

 

Laura Nieminen

Laura Nieminen

Valmistuin Otaniemestä diplomi-insinööriksi kesällä 2010 ja tein dippatyöni Valurinkujan Paikoituksen työmaalle. Aloitin Skanskalla 2003, kun pääsin TKK:lle sisään rakennusapunaisena. Koulun ohella tein töitä koko TKK-urani, välillä olin Skanska Kodeilla ja sitten taas Skanska Talonrakennuksen puolella työmaalla työnjohtoharjoittelijasta aina tuotantoinsinööriin asti.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää