Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Göteborgissa hotellin runko nousee ja paino putoaa

Ruotsissa sää senkun pysyy + 5–10 asteessa ja sateetkin ovat siirtyneet johonkin, toivottavasti ei Suomeen. Runko nousee kovaa vauhtia, vaikka tuuli piiskaa kovasti mereltä. Rungon ensimmäinen lohko on harjassaan ja toinen lohko nousee nyt meren päälle.

Enpä ole koskaan nähnyt näin isoja tönäreitä ja väliaikaisia tuentoja, mitä täällä nyt on käytössä. Lisää aliurakoitsijoita on saapunut työmaalle naapurimaastamme, eli työmaalle tuli jo neljäs suomalainen.  Tulkkaus apua en enää niin tarvitse, mutta ainahan se on mukavaa puhua töissä suomea!

Ollaan vuokrattu tästä työmaan läheltä halli, johon olemme rakentaneet yhden mallihuoneen. Mallihuoneeseen tilataan kaikki lopulliset huonekalut verhoineen ja koristetyynyineen.

Mallihuone on hyvässä vaiheessa, parketti on asennettu ja seinä tapetoitu. Seuraavaksi odotamme teetätettyjä huonekaluja: tv-taso, vaatekaappi ja sängynpääty olisi siis tiedossa.

Hotelliin tulee 265 huonetta, oista yli puolet on samalla pohjaratkaisulla kuin tämä mallihuone. Erilaisia sviittejä tulee noin 20, joissa on kylpyammeet.

Olen tässä tehnyt jo kaikki koontilistat, laskelmat yms. mitä tarvitaan huonekaluista ja täytyy myöntää, että taas kerran tuli tehtyä semmoset excel-taulukot, että Kristan pää hajoaisi! (Vanhalle kollegalle terveisiä Sipoonrantaan!! ;)) 

Tehdään tilaa joulukinkulle

Aloitettiin työmaalla myös “tjockis/fettisklubb” noin kaksi kuukautta sitten. Tuemme toinen toisiamme laihdutuksen suhteen. Taukohuoneen seinällä on nimilista ja jokaisen lähtöpaino sekä tavoitepaino. Vastaava mestari osti vaa´an työmaalle ja punnitsemme itsemme joka perjantaiaamu ennen aamiaista.

Kilot kirjoitetaan listaan, josta seurataan joka viikko painon muutosta. Se joka pudottaa painoa lähimpänä tavoitettaan prosenteissa, saa vastaavalta mestarilta joululahjan. Ja mähän aioin voittaa tämän kilpailun. 🙂

Yllättäen minä olen ainoa, kun olen ottanut tämän tosissaan, nyt on tippunut 6 kiloa ja vyötäröltä reilut 7 senttiä. Kyllä tuntuu hyvältä. Kaikki muut mesut pyörii +/- 3kg. Helppohan heille on vitsailla, kun kerrankin onnistun! Mä syön täällä kopeilla aina lounaan yksin, Eloveenan vadelmapuuroa, kun muut nauttivat kunnon ison lounaan jossain lähiravintolassa ja ihmettelee kun paino ei tipu!

Ai niin, ja kiitos pikkujouluista! Oli kiva piipahtaa Suomessa tapaamassa vanhoja työkavereita. Nähdään taas pian!

Kaikille oikein piparirikasta joulua!

 

 

Laura Nieminen

Laura Nieminen

Valmistuin Otaniemestä diplomi-insinööriksi kesällä 2010 ja tein dippatyöni Valurinkujan Paikoituksen työmaalle. Aloitin Skanskalla 2003, kun pääsin TKK:lle sisään rakennusapunaisena. Koulun ohella tein töitä koko TKK-urani, välillä olin Skanska Kodeilla ja sitten taas Skanska Talonrakennuksen puolella työmaalla työnjohtoharjoittelijasta aina tuotantoinsinööriin asti.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää