Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Kuka keksi bloggauksen?

Tässä taannoin muistelin, kuinka isoveikkani toimitti aikoinaan sähköpostin virkaa isossa yrityksessä. Hän työskenteli kesäisin yrityksen sisäisenä lähettinä. Tuolloin muksuna ajattelin, että onpas siinä kiva homma, kun pääsee juoksentelemaan käytävillä pitkin päivää.

Veljeni on minua muutamia vuosia vanhempi, joten kun itse saavutin lopulta tuon maagisen “lähetti-iän”, oli aika muuttunut. Sähköisten viestien aikakausi oli alkanut eikä minulle lohjennut kyseisessä yrityksessä paikkaa kesälähettinä.

Nyt sähköpostit kulkevat päivittäin kymmeniä ja kymmeniä kertoja edestakaisin sinun, minun ja hänen sekä monen muunkin välillä. Googlettamalla selvisi, että Ray Tomlinsonia on tästä kiittäminen.

Jokainen joka sähköpostia jakaa tai saa, on varmaan ainakin joskus tuskaillut viestitulvaa. Välillä olet viestiketjuissa mukana, vaikkei sinulla välttämättä ole osaa eikä arpaa itse asiaan. Tai autas armeliaisuus, jos et olekaan jossain viestiketjussa, missä sinun pitäisikin olla.

Lisäksi on satatuhatta asiaa, mistä olisi hyvä jakaa tietoa isommalle porukalle. Kyseisten asioiden takia ei kuitenkaan ole tarpeen kutsua kööriä koolle, laittaa tiedotetta intraan tai lähettää sähköpostia, sillä ei ole vain tiettyä tahoa, jolle asia kuuluu, vaan tiedosta voisi hyötyä laajempikin joukko. Tähän väliin sopiikin markkinointihengessä huudahdus: “Ratkaisu löytyy blogeista!”

Googlettamalla ei selvinnyt kuka on blogien takana. Kenties joku, jolla oli sähköpostien kanssa ongelmia.

Tässä pari pointtia, miksi blogata:

  • Saat jaettua ajatuksiasi laajemmalle porukalle ja saat palautetta useammalta taholta – ehkä jopa sellaisilta tahoilta, joiden kanssa et yleensä ole tekemisissä.
  • Muutkin näkevät sinulle osoitetut kysymykset ja kommentit – et joudu vastailemaan samaan kysymykseen useaan kertaan.
  • Et välttämättä ole esiintyjä, mutta sinulla on kullanarvoisia ajatuksia – pääset esille blogin avulla.
  • Saat mahdollisuuden vuoropuheluun, kun muutkin näkevät ja pääsevät mukaan keskusteluun.
  • Kaikki asiat eivät ole virallisia tiedotettavia, mutta olisi hyvä saada ihmisten tietoon.
  • Sähköpostilaatikko ei mene tukkoon.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin.* 


Mistä sinä haluaisit lukea Skanskan blogeissa?

Kiinnostaako sinua ympäristö, työturvallisuus tai kenties johdon mietteet? Vai kiinnostavatko kenties tietyn henkilön tai yksikön ajatukset tai näkökulmat? Voit myös kertoa, mikäli jokin muu aihepiiri kiinnostaa.

Jätä ehdotuksesi 2.12. mennessä.

Arvomme vastanneiden kesken kolme mukisettiä (2 kpl/setti).

Tästä linkistä voit lähettää meille palautteen ja osallistua arvontaan. Jos et halua osallistua arvontaan, voit jättää toiveitasi myös blogin kommentointikenttään. 

 

Ja jos työskentelet Skanskalla, ja tuntuu että voisit blogata, niin ota minuun yhteyttä – saa myös meilata.  🙂

 ——————————————————————————————————————

* Vilkaise muitakin aiheeseen liittyviä blogikirjoituksia, esimerkiksi Anja Alasillan ”Kannattaako bloggaus?” tai Anna-Kaisa Varamäen  ”Johtaja, blogaa! (Eli kuusi syytä, miksi johtajan ehkä kannattaisi blogata)”  (sopii muillekin kuin johtajille).

Sari Perento

Sari Perento

Aloitin työskentelyn Skanskalla tammikuussa 2007 suoraan koulunpenkiltä. Opiskelin yritysviestintää ja haaveenani oli päästä töihin ison kansainvälisen yrityksen viestintäyksikköön. Nyt vastuullani on Skanska Suomen sisäinen ja ulkoinen verkkoviestintä.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää