Töissä Skanskassa

Skanskan blogi:

Let’s blog

Luet parhaillasi Skanskan ensimmäistä ulkoista blogikirjoitusta. Tai no, ei tämä täysin ensimmäinen ole. Ensimmäiset bloggaajamme ovat kirjoittaneet kuulumisiaan ulkomaan komennuksiltaan verkkosivuillemme jo muutaman vuoden ajan. Blogeistamme on kuitenkin puuttunut yksi oleellinen vuorovaikutukseen liittyvä tekijä – mahdollisuus kommentoida.

Nyt kommentointi on siis mahdollista. Ulkomaan vaihdoissa olevat skanskalaiset saavat blogeissa edelleen äänensä kuuluviin, mutta jatkossa myös asiantuntijat eri toiminnoistamme. He jakavat ajatuksiaan ympäristöasioista, työturvallisuudesta ja yleisesti rakentamisalalla työskentelystä. Heidän lisäkseen kirjoittajien joukosta löytyy myös tulevaisuuden asiantuntijoita, jotka ovat mukana Skanska OPPIVA -harjoitteluohjelmassa . Toki olemme miettineet, millaisia ”sivuvaikutuksia” saattaa seurata, kun avaamme väylän uudelle ulkoiselle kanavalle ja myös mahdollisuudelle ottaa vastaan palautetta. Perinteisen viestintäyksikön lisäksi meillä onkin monta Skanskan viestijää ja haluamme myös kannustaa keskusteluun. Meidän täytyy olla avoimempia vuorovaikutukselle.

Haastettahan tässä toki on, mutta myös paljon mahdollisuuksia. Sosiaaliseen mediaan menemisestä voidaan olla, ja ollaankin, montaa mieltä. Toisaalta olemme olleet nettikeskusteluissa mukana jo vuosikausia siinä missä muutkin isot yritykset. Emme ole olleet yhteisöissä tietoisesti ja aloittaneet keskustelua “Skanska-yrityksenä”. Sen sijaan asiakkaamme, työntekijämme ja muut sidosryhmämme ovat jakaneet tietoa ja mielipiteitään toiminnastamme. Kun he ovat maininneet Skanskan, olemme siellä – halusimme tai emme. Emme siis ole voineet, emmekä edelleenkään voi, kontrolloida sitä, mitä muut meistä sanovat sosiaalisessa mediassa. Voimme kuitenkin seurata, millä äänensävyllä meistä puhutaan. Eikä siis tämä koske vain Skanskaa – jokaisen yrityksen toiminnasta tulee läpinäkyvämpää sosiaalisen median myötä.  Tästä aiheesta voi lukaista sosiaalisen median asiantuntijan Helene Auramon Tietoviikon blogikirjoituksesta ”Alasti lasiseinäisessä talossa”. 

Olemme aloittaneet eri kanavien monitoroinnin muutama vuosi sitten. Viime syksynä päätimme ottaa askeleen eteenpäin ja päätimme yrityksenä lähteä mukaan sosiaaliseen mediaan.  Blogien lisäksi meitä voi seurata myös Skanska Finland –kanavilla Facebookissa  ja YouTubessa . Eikä enää ole puhettakaan, ettemme olisi mukana näissä kanavissa tai miettisi uusia väyliä.

Veikkaanpa, että jo viiden vuoden päästä blogit ja Facebook sekä muut vastaavat yhteisöt ovat yritysten toiminnassa jo arkipäivää ja uusia kanavia ja keinoja viestiä on syntynyt entisestään.  

Otan mielelläni vastaan kommentteja siitä, mitä Skanskan kannattaisi seuraavaksi tehdä sosiaalisessa mediassa ja millaisia blogikirjoituksia haluaisitte lukea.

Sari Perento

Sari Perento

Aloitin työskentelyn Skanskalla tammikuussa 2007 suoraan koulunpenkiltä. Opiskelin yritysviestintää ja haaveenani oli päästä töihin ison kansainvälisen yrityksen viestintäyksikköön. Nyt vastuullani on Skanska Suomen sisäinen ja ulkoinen verkkoviestintä.

Kirjoittajan tekstit

Lue lisää